Δραστηριότητες
Τέχνη και σχολείο

 

16-6-2016
"Η τέχνη της χαρακτικής ως παιδαγωγικό εργαλείο και η αξιοποίησή της για την καλλιέργεια δεξιοτήτων" (2)
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Θεοδώρα Χανδρινού (Εικαστικών)

 

Στις 18 Μαΐου 2016 είχε πραγματοποιηθεί το πρώτο βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα "Η τέχνη της χαρακτικής ως παιδαγωγικό εργαλείο και η αξιοποίησή της για την καλλιέργεια δεξιοτήτων".

Το εργαστήριο αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων ενός προγράμματος etwinning με τον ίδιο τίτλο, το οποίο υλοποιήθηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Επειδή ο αριθμός των εκπαιδευτικών που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ήταν μεγάλος, είχε σχεδιαστεί από τότε η επανάληψή του για την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Το σημερινό δεύτερο εργαστήριο είχε και δύο πράγματα επιπλέον: πρώτον την παρουσίαση της κυρίας Λεμπέση Μαρίας, Υπεύθυνης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία (παρουσίαση) είχε σχέση με την τέχνη της χαρακτικής όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τα χαρτονομίσματα αλλά και τα γραμματόσημα και δεύτερον την έκθεση έργων που φιλοτεχνήθηκαν από μαθητές κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου βιωματικού εργαστηρίου από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν. Ευθύς μετά το τέλος του σημερινού εργαστηρίου, η έκθεση εμπλουτίστηκε και με έργα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε αυτό και παρέμεινε ανοιχτή μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.