Δραστηριότητες

(Διδακτικές επισκέψεις)

14-3-2018
Τάξη
Δ΄
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.
Αρχαιολογική έκθεση: "Στην επιφάνεια"
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαίρη Μιχαλάτου (Δ1), Δημήμτριος Καρακικές (Δ2)

 

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 η Δ΄ τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και συγκεκριμένα την έκθεση "Στην επιφάνεια" στο κτήριο Ξυλαποθήκη, στη διασταύρωση των οδών Πύλης & 34ου Συντάγματος Πεζικού στον Πειραιά.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Από το βάθος του πηγαδιού στον πάγκο του συντηρητή. Η ιστορία ενός ευρήματος".
Μετά την παρουσίαση οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο όπου προβάλλονται τα έργα κατασκευής του μετρό, είδαν τα εργαστήρια συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων και πήραν μια ιδέα από τη δουλειά των αρχαιολόγων αλλά όλων όσοι απασχολούνται στη "διαδρομή" από την ανασκαφή μέχρι και την τελική τοποθέτηση του αποκατεστημένου αρχαιολογικού ευρήματος στην προθήκη του μουσείου.

Στο τελευταίο μέρος της επίσκεψης ήταν ένα βιωματικό εργαστήριο αποκατάστασης ενός μικρού σπασμένου αγγείου. Οι μαθητές εργάστηκαν ως συντηρητές, καθάρισαν, ταίριαξαν και κόλλησαν τα σπασμένα κομμάτια, αποκατέστησαν το αγγείο και το πήραν μαζί τους για να ξεκινήσουν το δικό τους "μουσείο" στην τάξη τους!

Ευχαριστούμε πολύ τις αρχαιολόγους κυρίες Μήκα Μαριάνθη και Πίνη Εύη για την εξαιρετική παρουσίαση και όλη τη δουλειά που έκαναν με τους μαθητές μας και τις ευχόμαστε να έχουν πάντα την όρεξη και το μεράκι που είδαμε και μας εντυπωσίασε.

Είναι μια επίσκεψη που αξίζει να κάνουν όλα τα σχολεία!