Δραστηριότητες

(Διδακτικές επισκέψεις)

11-2-2015
Τάξεις:
Ε΄ και ΣΤ΄
Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κωνσταντίνος Ροπόδης (ΠΕ19),
Δημήτριος Φατούρος (Ε1), Επαμεινώνδας Γελαδάρης (Ε2),
Καλλιόπη Βλάχου (ΣΤ1), Γεώργιος Μαχαίρας (ΣΤ2)

 

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις επισκέφτηκαν το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής CityLab στον Άλιμο (http://www.citylab.gr).

Η διδακτική επίσκεψη σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τον προγραμματισμό και τις νέες τεχνολογίες κατά αντιστοιχία και σε συνέχεια όσων διδάσκονται στο πλαίσιο του μαθήματος Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας) αλλά και της δραστηριότητας που αφορούσε την εξοικείωση των μαθητών με τον προγραμματισμό του υπολογιστή (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, 17-10-2014).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν σχετικό με τον προγραμματισμό, τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές αυτών στον ιδιαίτερο τομέα της Ρομποτικής. Οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να εμπλακούν οι ίδιοι με βιωματικό τρόπο στον σχεδιασμό, κατασκευή και προγραμματισμό ενός ρομπότ.

Κάθε ομάδα έφτιαξε το δικό της ρομπότ χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και εξοπλισμό: το kit Lego WeDo για την Ε' τάξη και το Lego MindStorms EV3 για την ΣΤ' τάξη.

 

Στιγμιότυπα από την διδακτική επίσκεψη: