Δραστηριότητες

(Διδακτικές επισκέψεις)

16-04-2013
Τάξη: Γ΄

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής "Ι. Παλαμήδης" στην Κερατέα
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γεώργιος Μαχαίρας και Αφροδίτη Κωστοπούλου

 

Στο πλαίσιο της συνολικής βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών επισκεφτήκαμε το παραπάνω πάρκο, όπου  τα παιδιά μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών συμμετέχουν, δρουν, αντιλαμβάνονται και συνειδητοποιούν τη σημαντικότητα της Κυκλοφοριακής Αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου παρουσίασαν στους μαθητές όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ασφαλή συμπεριφορά ως πεζοί, επιβάτες, ποδηλάτες και μελλοντικοί οδηγοί αυτοκινήτων καθώς και τους απαραίτητους κανόνες που προϋποθέτει ο Κ.Ο.Κ. με ειδικά διαμορφωμένο εξομοιωτή σηματοδότη τελευταίας τεχνολογίας, όπου οι μαθητές κατανόησαν πλήρως το πότε πρέπει να περνούν το δρόμο ανάλογα με το χρώμα του φωτεινού σηματοδότη.

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έγινε επίδειξη με συμμετοχή και μαθητών στον τρόπο με τον οποίο περνούν μια διάβαση πεζών ή από σηματοδότη τύπου pelikan. Υπήρχε ταυτόχρονη παρουσίαση με προβολικό μηχάνημα από έμπειρο εκπαιδευτή οδηγό καθώς και πορεία με ειδικά αυτοκινητάκια.

Η επιλογή του συγκεκριμένου πάρκου έγινε με γνώμονα το ότι αποτελεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο οδηγών.