Δραστηριότητες
(Δράσεις-Ημερίδες-Σεμινάρια-Παρουσιάσεις-Επισκέψεις δημιουργών)
 

13-4-2019
Επίσκεψη στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα

 

Μαθητές του Δ1 τμήματος του σχολείου συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, τη δασκάλα τους Ιωάννα Κασβίκη και την εκπαιδευτικό Γερμανικών Ιωάννα Κασίμη, επισκέφτηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 το Ίδρυμα Χατζηκώνστα στο Χαλάνδρι, το οποίο εδώ και 160 χρόνια στηρίζει με συνέπεια και πάνω από όλα με αγάπη παιδιά που χρειάζονται φροντίδα και βοήθεια, αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία, την περίθαλψη, την ανατροφή και την εκπαίδευση αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 6 έως 18 ετών. Η φιλοδοξία του είναι να δοθεί το χαμόγελο και η ελπίδα στα παιδιά, βάζοντας παράλληλα τις σωστές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν παιδιά και γονείς να ευαισθητοποιηθούν για τον συνάνθρωπο, να πληροφορηθούν για τη λειτουργία και τους σκοπούς του Ιδρύματος καθώς και για τους τρόπους εθελοντικής προσφοράς σε αυτό.

Οι μαθητές μας προσέφεραν συσκευασμένα τρόφιμα και πασχαλινές κάρτες που έφτιαξαν οι ίδιοι, έπαιξαν με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, αγόρασαν βιβλία και άλλα είδη από το πασχαλινό μπαζάρ και συμμετείχαν σε δρώμενα.