Δραστηριότητες

Εργασίες μαθητών

19-4-2018
Τμήμα
Β2
Λαογραφικό Μουσείο

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Καπτανέλλη
 

 

Με αφορμή την ενότητα "Μες στο Μουσείο" του γλωσσικού μαθήματος, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την έννοια του μουσείου γενικά και με το λαογραφικό μουσείο ειδικότερα!

 

Στόχοι μας ήταν οι μαθητές:

- Να γνωρίσουν το μουσείο ως μέσο διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ως εκ τούτου σπουδαιότητά του για τον πολίτη και το κοινωνικό σύνολο.

- Να έρθουν σε επαφή με κάποια είδη μουσείων.

- Να ευαισθητοποιηθούν στη διαδικασία συλλογής αντικειμένων τα οποία  θα μπορούσαν να αποτελέσουν εκθέματα σε μουσεία (ανίχνευση, εύρεση, αξιολόγηση, ομαδοποίηση, έκθεση-προβολή μαζί με πληροφορίες για το αντικείμενο).

 

Ταξιδέψαμε μέσα στον χρόνο μέσα από διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητας. Συγκεντρώσαμε το υλικό μας από το σπίτι της μαμάς, της γιαγιάς, της προγιαγιά, της θείας... και σε σύντομο χρονικό διάστημα  στήσαμε τα εκθέματα του δικού μας λαογραφικού μουσείου! Η έκθεσή μας έχει τίτλο "Ταξίδι στα παλιά χρόνια".

 

 

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς του τμήματος, που με μεγάλη προθυμία βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθειά μας αυτή, προσφέροντας όλα αυτά τα αντικείμενα, τα οποία έχουν για αυτούς ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.

Η δασκάλα του τμήματος

Μαρία Καπτανέλλη