Δραστηριότητες
Τέχνη και σχολείο

19-1-2012
Επίσκεψη στο Εθνικό Θέατρο
Τάξη ΣΤ
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καλλιόπη Βλάχου

 

 

Στις 19/1 τα παιδιά της  ΣΤ’ τάξης επισκέφτηκαν  το Εθνικό Θέατρο όπου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της  Άλκης Ζέη.

 

Λίγα σχόλια για την παράσταση.

Ένας «απολαυστικός περίπατος» στην Ελλάδα του ελληνοϊταλικού πολέμου, της κατοχής, της αντίστασης, της απελευθέρωσης. Ο μεγάλος περίπατος ενός παιδιού και ενός λαού  που πεινάει αλλά που δε χάνει το κουράγιο και την αξιοπρέπειά του και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, καταφέρνοντας στο τέλος να βγει νικητής. Διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ, το έργο της Άλκης Ζέη, μας ενθουσίασε. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, σε μικρούς και μεγάλους, γιατί το καλό βιβλίο και το καλό θέατρο δε γνωρίζουν ηλικίες.

 

Τι έγραψαν τα παιδιά….

«Καταπληκτική παράσταση και πολύ καλή μεταφορά από το βιβλίο στο θέατρο.» Κυριάκος

«Το έργο μου άρεσε πάρα πολύ και χάρηκα που το είδα να διαδραματίζεται και στο θέατρο! Επίσης το cast των ηθοποιών ήταν τέλειο και έπαιζαν πολύ ‘ζωντανά’.» Μαρία Π.

 «Η παράσταση αυτή ήταν φανταστική. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ! Ήταν  πολύ ωραία!!» Θωμαή

 «Το θέατρο ήταν καταπληκτικό μου άρεσε πάρα πολύ!!!!!!!!» Μπόρα

 «Το έργο ήταν πάρα πάρα πολύ καλό και μου άρεσε πάρα πολύ!! Ήταν το καλύτερο που έχω δει!!» Παναγιώτα

 «Η παράσταση ήταν καταπληκτική» Νίκη

 «To θέμα του θεάτρου ήταν πολύ επίκαιρο, οι ηθοποιοί ήταν πραγματικοί επαγγελματίες και την παράσταση αυτή αξίζει να την δουν μικροί και μεγάλοι!!!!» Άννα Μαρία Κ.

«Ήταν μια εκπληκτική παράσταση κατάλληλη και για μικρά και για μεγάλα παιδιά. Στην εποχή που βρισκόμαστε η παράσταση αυτή μας δίνει ελπίδα για το καλύτερο!!!» Αχιλλέας Τσ.

«Το θέατρο ήταν υπέροχο, καταπληκτικό!!! Ήταν από τα καλύτερα που έχω δει στη ζωή μου!!!» Ελευθερία-Μαρία

«Το θέατρο ήταν φανταστικό!!!!! Επίσης το έχω διαβάσει και σε βιβλίο!!!! Ήταν ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα που έχω δει στη ζωή μου!!!!!!» Κωνσταντίνα-Χριστίνα

«Το θέατρο όπου πήγαμε ήταν πολύ ωραίο. Επίσης οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί.» Ηλιάνα  Σ.

«Αν και δεν μου αρέσουν παρα πολύ τα  θέατρα, αυτή είναι η καλύτερη  παράσταση που έχω  δει. Ήταν πολύ ωραία και οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί. Επίσης η παράσταση είχε πολύ αγωνία !!!» Νίκη Β.

«Το έργο μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν η καλύτερη παράσταση που είδα στη ζωή μου.» Μαρία Σ.

«Το έργο μου άρεσε πολύ. Οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί και με εξέπληξαν.» Όλγα