ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22 για τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου θα τελεστεί τη

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8:20 π.μ.

 

Η διαδικασία έχει ως εξής:

 

Προσέλευση μαθητών 8:00-8:15

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, οι οποίες ήρθαν σήμερα με email στο σχολείο, οι μαθητές κατά την είσοδό τους στο σχολείο θα πρέπει να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί την προηγούμενη ημέρα (δείτε λεπτομέρειες στο τέλος της ανακοίνωσης).

 

Οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις με τους δασκάλους τους και θα βρίσκονται εκεί την ώρα της τελετής, η οποία θα γίνει στο επί της οδού Ηροδότου προαύλιο παρευρισκομένου του διευθυντή και των υπολοίπων εκπαιδευτικών.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο ιερέας θα περάσει από όλες τις αίθουσες, όπου θα βρίσκονται οι μαθητές, για να τους ευχηθεί.

Στο τέλος οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία για τη νέα σχολική χρονιά και θα αποχωρήσουν.

Θυμίζουμε σε όλους την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Καλή σχολική χρονιά!

 

 

Προσοχή:
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

 

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

 

 Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (δηλαδή την εβδομάδα που θα γίνει ο Αγιασμός) ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα και ο δεύτερος έλεγχος συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.